Monday, 20 April 2015

PHP Interview Questions

Que.1 How do I find out the number of parameters passed into function?
A) By using func_num_args()

B) By using func_get_arg()
C) By using func_get_args()
D) None of the above

Que. 2 . . . . . converts the keys of an array into values and the values into keys.
A) array_flips()
B) array_transpose()
C) array_trans()
D) array_flip()

Que.3 Which of the following statements is FALSE for PHP Error and Logging?

A) The error and logging functions are part of the PHP core
B) Both a and c below
C) debug_backtrace() generates a backtrace
Dtrigger_error() and user_error() are different

Que.4 Returning values from functions may include .....

A) Arrays
B) Objects
C) Both A & B
D) None of above

Que.5 Which array function checks if the specified key exists in the array

A) array_key_exist()
B) array_key_exists()
C) array_keys_exists()
D) arrays_key_exists()

Que.6 flock() is used to unlock a file so that two or more people do not get access to it at the same time.
A) True
B) False

Que.7 You must make a call to ................... to specify what time zone you want calculations to take place in before calling any date functions.
A) date_default_timezone_set()
B) datedefault_timezone_set()
C) date_defaulttimezone_set()
D) date_default_timezoneset() 

Que.8 The ........... function is used to read a single character from a file.
A) fgetc()
B) fgets()
C) fget()
D) fgetf()

Que.9 Which of the following DBMSs do not have a native PHP extension?
C) Microsoft SQL Server
D) None of the above

Que.10  The ......... function parses an English textual date or time into a Unix timestamp
A) strtodate()
B) stroftime()
C) strtotime()
D) str_to_time()

Answers :

1)  A,  2) D, 3) D, 4) C, 5) B, 6) B, 7) A, 8) A, 9) E, 10) C

Want more Questions....??? CLICK THE LINKS BELOW



Regards : PHP Web Development company


Post a Comment

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube